Orthopedische Revalidatie

Orthopedische Revalidatie

 

Orthopedische revalidatie volgens de 4x T methode

 

Veel mensen zijn met hun chronische klacht, waar ze soms jaren mee rondlopen, al bij veel verschillende therapeuten en/of specialisten geweest. Ze hebben fysiotherapie, manuele therapie gehad en vaak langdurige beweegprogramma’s om de belastbaarheid te verbeteren, maar toch blijven de klachten bestaan. Er zijn foto’s gemaakt waarop niks te zien is… De patiënt is eigenlijk genoodzaakt om ermee te leren leven aangezien er van alles is geprobeerd en niets heeft geholpen.

 

Vaak is de aanpak van bijvoorbeeld lage rugklachten gericht op het bestrijden van de symptomen. De artsen schrijven pijnstillers, ontstekingsremmers of spierontspanners voor (zoals Diclofenac) Ook fysiotherapeuten proberen dezelfde symptomen te bestrijden door middel van massage, manipulaties, stroomprikkels of dry needling. Maar dat is dweilen met de kraan open.
Vergelijk het met iemand die met zijn hand klem zit tussen de deur. Natuurlijk ervaart hij of zij pijn en zullen zijn of haar spieren aanspannen. Dat is een natuurlijk beschermingsmechanisme! Pijn en spierspanning bestrijden is dus niet de oplossing! Belangrijk is het om de oorzaak aan te pakken.

 

De deur moet open! Dat wordt gebruikt door het toepassen van de 4xT methode!
-De 4xT methode is gebaseerd op vernieuwde anatomische inzichten (myofasciale structuren) van o.a. Gil Hedley en Tom Meyers
-De methode kan worden gebruikt bij alle acute- en chronische pijnklachten , onder andere bij rug-, nek-, schouder-, elleboog-, hand-, heup-, knie- en enkel klachten
-80% van de patiënten is klachtenvrij na 1-5 behandelingen
-Na de eerste behandeling gaat u met minder klachten naar huis!
De 4xT methode gaat volgens een vast test- en behandelpatroon.
De vier T’s staat voor Testen, Tapen, Triggeren en Trainen.

 

-Testen: tijdens de elke fysiotherapie behandeling wordt met een aantal sneltesten gekeken hoe het bewegen gaat, of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het doet.
– Tapen: na het testen wordt de beweging op basis van myofasciale testen ingestuurd en ook in die richting getapet.
– Triggeren: met fysiotherapeutische mobilisatie en manuele manipulatie technieken wordt de beweging verder ingestuurd.
– Trainen: Specifieke huiswerkoefening en doelgerichte medische training om de resultaten te behouden